RssFacebook
Pages Menu
Categories Menu

Pinterest az új Közösségi oldal – Nemcsak Nőknek

online marketing social media pinterest

PINTEREST

De vajon miben tud még újat adni ez a site?

Nos, ennek az oldalnak a lényege, hogy használói virtuális faliújságot készíthetnek azokról a képekről, amelyeket szépnek, jónak gondolnak, ezáltal a hangsúly eltolódik a felhasználóról annak ízlésére. Itt jönnek azután a képbe a nők, mivel a tartalmat elsősorban a divat, a dizájn, az öltözködés adja, ez pedig kevésbé érdekli a szilícium-völgyi geeket.

Mindez persze még kevés lett volna ilyen hirtelen népszerűséghez, a Pinterest azonban egy különleges trükkel is élt.

A női közösségi oldalként is emlegetett (de azért a férfiak által is szívesen látogatott) Pinterest sikerének titka az újfajta megközelítés, az eddigiektől eltérő tartalom, és az, hogy másképp értelmezi a közösségi oldalon való részvételt, mint a „nagyok”.

Megtudhatjuk például azt, hogy a felhasználók átlagosan több időt töltenek el itt, mint a Facebookon vagy a Twitteren, továbbá hogy az egyedi felhasználók száma háromnegyed év alatt majdnem 3000 (!) százalékkal növekedett, illetve hogy naponta átlagosan 1,36 millióan nézik meg ezt az oldalt.

Mi Ez? Vizualitás mindenek felett…

a Pinterest nem más, mint a nőknek szóló Tumblr. Hogyan kell ezt érteni? A Pinterest keretsztorija, hogy virtuális faliújságokat készítünk azokról a képekről, melyeket szépnek és jónak gondolunk a világban.

Ha valaki szereti például az építészetet, a Pinteresten megnyitja az építészettel foglalkozó faliújságját, és oda gyűjtögeti a szép házakról, kellemes enteriőrökről, dizájnos bútorokról szóló fotókat.

Kik használják?

4 millió regisztrált júzerközül másfél millióan be is lépnek napi szinten a Pinterestre, ahol több, mint 14 percet töltenek. A felhasználók 80 százaléka nő. Harmaduk a 25-34 közötti korosztály tagja. Az amerikai Pinterest felhasználók többsége a Középnyugaton él, és nem a parti nagyvárosokban.

Hogyan lett ilyen népszerű?

Pinterestre regisztrálók Facebook accounttal lépnek be a szolgáltatásba, és a virtuális faliújságokra felkerülő friss tartalmakat a Facebook app automatikusan meg is osztja az ismerősökkel.

PRÓBÁLD KI http://pinterest.com/

forrás:techline.hu